درود به شما دوستان فرهیخته
انجمن علمی، فرهنگی موج نور اصفهان در نظر دارد به منظور افزایش توانایی های نابینایان و کم بینایان اقدام به طراحی دوره هایی نماید تا این افراد قبل از دسترسی به شغل یا زندگی مستقل بتوانند با استقلال شخصی هرچه بهتر و بیشتر در رسیدن به موفقیت گام بردارند.
بر این اساس یک دوره ی مهارت های شخصی و اجتماعی پیشنهاد شده که هنوز ناقص است و نیاز به بررسی دارد.
ما تصمیم گرفتیم این دوره را در اینجا ارائه نماییم تا اگر دوستان نظری دارند اعلام نمایند و با تکمیل دوره آن را اجرایی کنیم.
توجه به چند نکته:
- اول اینکه در باره ی زمان مورد نیاز برای هر آموزش نیز نظر بدهید؛
- دوم، موارد 4، 5، 6 و 7 که زیر مجموعه ندارند را با دقت بیشتری بررسی نمایید و در صورت امکان از نظرات متخصصانی که در دسترس شما هستند استفاده کنید؛
- سوم اگر می توانید طرح را کامل کرده و کل طرح را یک جا برای ما بفرستید و
- چهارم راه های ارائه ی نظرات سازنده ی شما:
پست الکترونیکی انجمن موج نور به نشانی: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
فاکس: 03136692014.
نشانی پستی: اصفهان، خیابان سعادت آباد، رو به روی مقبره ی بانو امین، جنب ورزشگاه امین، خانه ی ریاضیات اصفهان، بخش نابینایان.
تلفن تماس: 03136687033 روز های زوج از ساعت 16 تا 18 و روز های فرد از ساعت 12 تا 14 هر روز به جز روز های تعطیل.
تلفن سیستم اطلاع رسانی: 03136688000 به صورت 24 ساعته.
کد ایران: 0098.
این هم طرح:
مهارت های شخصی:
- آداب غذا خوردن در منزل و مکان های عمومی:
- به آرامی غذا خوردن.
- طرز نشستن پشت میز یا کنار سفره.
- درک چیدمان سفره.
- برداشت مواد غذایی از سفره.
- استفاده از دستمال سفره.
- استفاده از قاشق و چنگال.
- پیدا کردن ظروف غذا و محتویات سفره.
- پرسش از اطرافیان درباره ی نحوه ی قرار گرفتن ظروف در سفره.
- بیان درخواست.
- آشنایی با قانون ساعت و چگونگی قرار گرفتن ظروف در محدوده ی سفره.
- با دست غذا خوردن(عدم استفاده از قاشق و چنگال).
- آغاز و پایان غذا خوردن (پر خوری یا کم خوری).
- آداب مهمانی رفتن، پذیرایی شدن و نحوه ی نشستن و بر خواستن :
- ورود به محل مهمانی (با کمک یا بدون کمک).
- نحوه ی نشستن (روی صندلی یا روی زمین).
- خوردن و آشامیدن.
- حفظ هوشیاری و دقت در نشستن (نداشتن حرکات اضافی).
- به خاطر سپاری و درک موقعیت مواد پذیرایی، موجود در اطراف و روی میز.
- استفاده از چاقوی میوه خوری و پوست کندن میوه ها.
- عدم عجله و حفظ خون سردی.
- آگاهی از فن بیان و چگونگی تبادل نظر با دیگران و آداب رفتار اداری:
- پوشیدن لباس کار مناسب و آراستگی ظاهر.
- کیف کار و وسایل همراه.
- ارزیابی اتاق کار (شناسایی و درک موقعیت مکانی و محل صندلی).
- شناسایی همکاران و موقعیت اتاق های اداره.
- بازدید از وضعیت خودمان.
- شناسایی موقعیت اجناس، ابزار، وسایل و نحوه ی قرار گرفتن آنها.
- تنظیم میز و صندلی و وسایل روی میز (عدم شلوغی و کثرت).
- رعایت ساعات ورود و خروج.
- احترام به همکاران (ارتباط و همکاری رو در رو یا تلفنی).
- ایجاد ارتباط با دیگران (صمیمیت و دوستی یا ارتباط خشک).
- چگونگی استفاده از وسایل برقی یا گازی در منزل (آگاهی از خطرات و طرز استفاده احتمالی آنها):
- آشنایی با هنر آشپزی به خصوص برای خواهران:
- آشنایی با نحوه ی نظافت شخصی و محیط اطراف.
- استفاده ی صحیح از وسایل مختلف مثل ماشین لباس شویی و مسواک و ...:
منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده ی شما هستیم.